Monday, May 25, 2009

yang mana satu??

salam to all yg rajin baca blog sy ni.. hehehe..erlow my fren.. mggu ni ada lah mggu terakhir me li..wah...sedar xsedar hampir stgh tahun gakla kat sini ni.. alhamdulillah..klu xda aral melintang..sy dan mr aizat akan abis li awal.. so to all my fren yg msh ada 2 more weeks nak bgun awal..rajin2 kan la diri anda ek.. ekekeke... ok..enuf wit dat intro,today me nak celoteh pasal...pasal... suami.. hahaha.. nope..nope..me blom gatal nak kawen ek..tp klu nak kawen awal xpe la.. kan baik klu prmpn tu dpt jodoh awal.. hehehe..

mesti korg suma ada dgr berita mengenai seorang suami yg sedang bercakap di telefon dgn isteri nya tba2 terdengar isterinya menjerit dan talian di matikan.bergegas pulang sebab dia dpt rasa kan ada sesuatu yg tidak baik terjadi kepada isteri nya d umah.. sebelum menjumpai mayat isteri anak serta pembantu rumahnya berlumuran darah... masyaallah..kejam tol manusia sekarang.. anak kecil yg bru berusia 5 tahun di bunuh.. sedihnya sy apa bila terkenangkan si suami yg menjumpai mayat isteri dan anaknya tuh.. cuba bygkan kita berada di tempat mangsa..? huhuhu...sy xbrani laa.. melihat org yg kita sayang..berlumuran darah.. huhuhu.. mesti hilang punca kan?? sy doakan semoga si suami tabah mengharungi dugaan yg mendatang ni.. huhuu....

klu dia atas ni saya bercerita mengenai seorang suami yang risaukan keadaan isteri nya d umah,bergegas pulang setelah dapat merasakan sesuatu yang tidak baik..skrg sy nak bercakap mengenai seorang suami yg dah berbulan2 tak balik umah?? haiyaa... apa mau jd oo sma ni owang..? dahla dia ni pendakwah bebas..ustaz.. mesti ramai yg jadi kan dia ni sumber inspirasi..tba2 dia buat hal mcm ni plak.. sy tau kita xpatut nak msuk campur hal umah tgga dorg ni.. tp klu dah dkt 3 bln xbalik umah..xtelefon bertanya khabar..sampaikan isteri sendiri hanya tau perkembangan dia melalui media..wajar kah mcm tuh?? xkan sibuk sgt ustaz,smpi nak tefon isteri serta anak2 d umah pun xdpt?? tapi nak lepak2 kat pantai mlm2 bleh plak..nak duk mkn kat mcd pukul 3 pagi bleh plak?? apa kes ni ustaz???? klu xsayang kat bini pun..xkesian kat anak2 ke?? ustaz sibuk berdakwah sna sni..tp mcmana bleh kuar kes begini?? klu xde angin,pokok xkan bergoyang..

sy ni bkn berniat nak komdem ustaz tuh..tp bak kata nabil... lu pikirla sendiri!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...