Monday, September 14, 2009

penting sangat ka rupa yg cantik??

salam alaik..

hahaha..bertemu kita kembali dlm rancangan.. sajian murni... hahaha.. ok la..serius sikit..
ada msa sikit jer nih nak mnulis.. nak pg klas dah..

ok..hari ni sy nak kongsi sikit pengalaman hidup aku.. kjadian time sekolah yg xakan aku lupakan smpi bila2....

kejadian nih berlaku kat sekolah menengah pertama aku.. msa tuh aku dlm form 2 la mcm tuh.. bkn aku xtau..msa sekolah dulu..ramai org gelar aku ngan kakak aku ni 'tagap'!! kann?? baik kmu ngaku.. aku tau tuh org2 yg terlibat ada baca blog aku nih.. hilmi jazy berkecuali ok..bab dia xmsuk lg time tuh...

nak d jadikan cerita.. llaki2 pngecut+xda kerja lain+mnyibuk mcm prmpn nih xbrani nak ckp dpn2..dorg ckp blakang2 jak.. paling2 kat dpn dorg ketawa2 jak.. mcm s***.. tp ada sorg bdk laki nih.. dia brani ckp dpn2.. xguna btol.. aku ingat tuh time tuh.. aku mau blk dr klas.. time tuh aku klas 2 hanafi..klas 2 hanafi nih terletak kat aras 2 bngunan sklh tuh..(aku xingat dah blok apa)..klas bdk llaki yg mcm s*** tuh plak.. klas 3 apa ekk?? ibn sina ka?? lupa la.. yg penting klas dia bdpn dgn klas aku..tp kat tingkat atas... time aku nak kuar klas tuh.. tba2 dia jerit... 'pika tagap!!' pas2 dia gelak... kwn2 dia yg ada kat stu pun gelak..ada jgk yg bkecuali la..

tp mmg mcm s*** la.. trus aku nangis..aku nih dahla jenis yg sensitif..tba2 dia malukan aku mcm tuh dpn org ramai.. nangis gila beb.. aku sempat jerit jgk kat dia.. tp aku ingatla aku kta apa..yg penting mmg merapu meraban habis la..hahaha...

mmg aku xpuas hati btol dr hari tuh..smpi skrg.. klu aku ada peluang lg ckp ngan dia.. aku mau tnya dia...

apa masalah ko ngan aku??
aku pnah carik gaduh ka dgn ko??
klu aku gemuk,ko susah ka??
klu aku nih tagap,aku mnta mkn dr kau ka??
apa jgk motif ko myakitkan hati aku??

ko ingat aku mau maafkan ko kaa? sorilaa...slagi ko xpersonally mnta maaf ngan aku.. smpi bila2 aku xkac maaf ko..

apa ba jgk masalah dia klu gemuk?? napa ba org suka ketawa kan org gemuk.. even aku xla gemuk sgt skrg..tp aku pantang btol klu org gelakkan org gemuk.. aku pnah merasa gemuk baa.. pnah rsa hinaan dia..pnah rsa gangguan psikologi dia mcmana..aku faham btol perasaan dorg.. smpi skrg aku ada masalah eating disorder.. mau blame sepa?? mmg slah aku la.. tp knapa dorg mau sibuk2 mhina org gemuk?? hina ka jadi gemuk?? hamba Allah ba jgk kami nih.. ada perasaan..jgn la lyn kami mcm bnda atau binatang.. napa? penting ka ada rupa yg cantik???

4 comments:

  1. tagap tu ape?? gemuk ke???
    gemuk tu kan lawak....
    tu yang ramai org gelak tu...
    hahahaha......

    ReplyDelete
  2. dah tanya hati, tanya Iman plak ...

    ReplyDelete
  3. tagap?tak penah dengar pun.. erm..

    tkpe sabar sabar jer la yer.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...