Monday, April 5, 2010

Ini Janji Saya.. Sumpah!!

assalamualaikum wbt..
sebenarnya sy malas nak mengupdate blog nih..
tp sy gigihkan jgk nak taip.. yelaa.. klu esok2 kang..
dah ilang mood..xbest dah nak tulis2.. heeheee..

ok..ok.. kta mula bercerita yer..

dalam 5thun lepas(anggaran kasar laa), masa tuh ktaorg satu family blk kg.. ntah mcmana tba2 my mum teringatkan sorg kwn dia time sklah... for ur info, last skali mak sy dgr cita psl kwn dia nih,dlm 15 thun yg lalu laa.. msa tuh kwn dia tuh tgh jd tutor ka UIA.. ntah mcmana dia tba2 teringat kwn dia... kbetulan time tuh ada sorg kazen sy study kat UIA,satu fakulti plak tuh ngan kwn mak sy nih.. di pendekkan cerita.. kazen sy nih knal rupanya dgn kwn mak sy.. merangkap pensyarah kat fakulti tuh skrg.. so dia pun jmpa la lecturer tuh,tnya dia either dia msh ingat mak sy or tak.. nasib baik dia msih ingat..dia ckp "ktaorg pggl dia comel dulu"..hahaha.. mmg nma manja mak sy comel..kan dia comel..mcm anak dia jgk.. hahaha.. ok..ok.. stop..stop..
so,dia bg aar business kad dia utk mak sy.. bla smpi jer business kad tuh kat tgn mak..pnya kagum ktaorg mnengok.. degree..uia.. master..uk.. phd..aussie.. bapak terer.. dah jd doktor falsafah dah kwn mak sy tuh.. ish2.. kagum2.. alaaa..korg mesti ckp.. rmai gler org dah ada phd skrg nih.. biasala tuh.. mmg la biasa jer klu ada phd.. tp nak tau apa yg luar biasa nya kwn mak sy nih.. yg luar biasanya,dia nih..xmcm kta.. dia nih cacat.. kudung.. kira OKU laa.. speechless aku tros..

pastu mak aku ckp.. "dulu msa kat sklh..mama yg tlong tlak kerusi roda dia klu dia nak g tndas ke..atau ke mna2.. dah jauh dah dia pegi yer.. bjaya gak dia dlm hdup dia..alhamdulillah.."

then dia sambung.. "org yg cacat bleh blaja smpi overseas ambl phd..klu korg yg sempurna nih..tak nak blajar sungguh2..mak xtau la nak ckp pe"..

huhuhuhu...

jgn risau la mak.. adik janji.. adik blaja sungguh2.. blaja baik2.. adik akan sedaya upaya nak buktikan dgn mak yg adik nih bleh jd manusia yg bguna.. mgkn sblm nih adik byk buat bnda2 yg kecewa kan mama..tp mama pcayala..anak mama yg prnah public cannimg nih..yg slalu dpt amaran..muka blacklist nih..akan bjaya jd org.. msa tuh,adik akan bls suma pnat lelah mama bsarkan adik.. adik xkan bg mama ssah lg.. nnt gaji first adik..kta pg beli rantai ek mak?? sian mama,nak sklh kan ktaorg smpi xdpt nak bli brg2 keperluan sndiri.. suma bnda pun kna dahulu kan kami.. tp jgn rsau.. nnt kami snangkan mama ek... sabar yer mak..

luv u so much mama!!!

p/s: tba2 rndu mak...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...