Saturday, March 12, 2011

Atas Nama Cinta..

Assalamualaikum W.B.T


Sebelum memulakan apa2 cerita.. mesti semua dah tau pasal gempa bumi dan tsunami yang melanda Jepun dan rantau Pacific yang lain kan..? MasyaAllah.. dahsyat btol musibah yg Allah bagi kan? Mmg seriau tol tgk video rumah,keta d hanyutkn air.. Gempa bumi nih adalah yg terburuk dalam sejarah 140thun negara tuh.. pd thun 1923 gempa bumi bukuran 7.9 skala ritcher telah mngorbankan 140,000 org.. dan kali nih? xpasti lgi.. agka sbenar xkuar lg... tp yg pasti,angka tersebut smakin mningkat setiap kali sy tnya pak cik sy.. alaa,Pak Cik Google.. jum tgk gmbr sket..











Ok..Ok.. now lets get back to our Main Topic..


Jam kat lappy sy time tgh tulis entry nih..mnunjukkan pukul 1.41am.. 12 Mac 2011..


12 Mac 2011..


Nak wish Happy 22nd Birthday kepada Mr RR.. wlupun dia xbaca blog sy,tp sy ttap nak wish gak..!! nak jgk..!! Gasak ngko <--ikut stail rumet tercinta.. hehehe..


Sape Mr RR nih..?? hurmmm......


Mr RR nih sbnrya..sy pnya 1st Boyfriend.. 1st Love.. and my 1st Major Brokenhearted..<--btol ka ayat?? heehee,, dan hari nih,genap umoq dia 22 thun.. msa tgh sibuk2 gempa bumi 11 Mac..tba2 teringat.. "eh..eh..esok bday dia laa..." dan terus teringat blk kisah 12 Mac 2008..


Ada apa ngan 12 Mac 2008..? Ooo,msa tuh umur dia 19 thun..dan ofcoz msa tuh sy still gf dia.. dan syg sgt2 kat dia.. apa yg special time tuh, sy celebrate bday dia..dgn buat kan dia kek.. buat kek ok..bkn beli.. ingat lg kpayahan time tuh... 


dah lama dah plan nak celebrate bday dia..tp blurr..nak celebrate mcmana ek?? kna buat special sket.. konon2 nya nak tnjuk kat dia yg sy nih "sayang" sgt2 kat dia laa.. so sy decide nak buat kan dia kek..dan nak bg dia hadiah yg lain dr yg lain.. hadiah apa?? sabar..sabar.. jap lg sy cerita.. hehehe..


msa tuh,abis jer kelas ptg kul 3..sy trus bkejar naik city bus..pg kk utk beli brg2 buat kek..slain brg2 buat kek,beli gak kotak utk letak kek tuh..msa tuh sy pg sndiri2 jer.. kalut gak mcarik brg.. penat plak tuh..bla dah  jmpa sumer brg..sy kol ayah,nak blk umah..ayah pelik time tuh.."asal aku nak blk ari selasa nih..? xsabo nak tggu ari jumaat ke?" ayah byk gak tnya..tp jwp simple jer.."nak buat kek..esok bday kwn.." 


Smpi jer kat umah..siap mandi trus buat kek..msa tuh mmg kalut..adunan tuh tertumpah laa..oven rosaklaa..bdn penat..kna perli ngan mak..time nak sapu cream tuh..xrata laa.. aishh.. bla ingat blk sebak gak.. sbb time sy tgh huru hara buat kek utk bday dia.. rupa2nya dia tgh sedap "bercinta" ngan prmpn lain.. huk3.. =(


bla dah siap tabur choc rice yg warna warni..sy prepare tuk hadiah bday dia plak.. hehehe.. msa tuh..msa tuh..sy buat kan diaa.. buatkan diaa.. ermm..hurmm.. xde apa pun.. just video koleksi gmbr2 ktaorg..dan lagu tema utk video tuh adalaa.. Atas Nama Cinta - Rossa.. ayat dlm lagu tuh yg paling kena kat btg hdung sy adalaa.. chorus diaa..




Atas nama cinta
Hati ini tak mungkin terbagi
Sampai nanti bila aku mati

Cinta ini hanya untuk engkau
Atas nama cinta
Kurelakan jalanku merana
Asal engkau akhirnya denganku
Kubersumpah atas nama cinta

hehehe..bla teringat blk..sy gelak2 jer..pdhal dlm hati.. tuhan jer tau rsa dia mcmana.. napa ktaorg clash..?? hurmm..pjg cerita nya.. d pendekkan, dah xde jdoh..nak wat mcmana kan?? antara kami cuma ada rsa cinta..tp xde psefahaman langsung..tiap2 hari nak bgaduh,tiap2 hari buat drama.. ckp jer kat mna ktaorg xshoot drama Atas Nama Cinta ktaorg?? Kat Poli?? JKE?? Center Point?? Wawasan Plaza?? Indah Permai?? Cafe??  bla gaduh jer.. masing2 pnya muka mesti mcm kna tampar malaikat.. pas2 main kejar2 mcm Kuch2 Hota Hai.. gaduh2 rebut Handset..kmudian ada adegan nangis2 dan pujuk mmujuk.. hahaha..kanak2 sungguh sy pd waktu itu...!! skrg klu nmpk bf/gf gaduh2 kat shoping mall jer.. mesti gelak..bkn gelakkan dorg ok.. gelakkan diri sndiri.. "mcm tuh  rupanya org tgk aku dulu.." 

psal video tuh.. kwn2 suma ckp video tuh mcm something.. something apa?? ntahlaa.. lbh kurang mcm mnyentuh perasaan laa.. Ofcoz laa.. sy buat spenuh hati kot..mmg sungguh2 buat..wlupun buruk beno..tp setiap lirik lagu utk lagu tuh..mmg bmakna dan kena dgn kisah kami..kisah sy..ada bbrapa member yg tgk video tuh rsa sebak..yg mnangis pun ada.. eh..eh..tacing2 plak.. sabo..sabo.. rsa mcm nak share video tuh..tp xpyhlaa.. kang ada yg tmuntah plak.. hehehe..

dan dia skrg..xtau kat mana dah..kdg2 dia msg jgk tp malas nak lyn..xtaulaa..klu sy,skali dah buang..buang smpi bilaa2..dan bila dah xda apa2..mmg lansung xda pa2..msa dulu2,mgkn boleh..kaula hdup aku..kaula nyawa aku..tp skali hati tgores,smpi bla2 parut tuh ada..sakit dia mgkn sdah hilang..tp kesan dia slama2 nya.. 1st brokenheart = hati keras.. 2nd = hati kering.. myb kali ke-3, trus mati hati kot.. so,as the result..sy buat kputusan utk stay out the game for some time..

Dan sy sgt gembira dgn hidup sy..


p/s: mmg xde jdoh..cinta mcmana pun..syg mcmana pun..klu xda psefahaman,hdup xkan tenteram..dia pg kiri sy lak nak pg kanan..sy pg utara,dia pg selatan.. akhirnya kami d pisahkn oleh puncak kinabalu.. =)





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...