Tuesday, March 22, 2011

Hadiah Apa Nak Bagi??

Assalamualaikum WBT.. 

Rasa mcm lama dah xmenconteng2 kat blog nih.. Kenapa..?? Itu kiter xtau yer.. hik3.. Bohsan laa..ehh..ehh.. bkn bohsan spatutnya…penatlaa.. mggu nih adalah mggu yg sgt2 penat utk sy.. sabtu ari tuh,ada match lawn bowl kat Seremban.. Pastu ahad lak pg merayap2 dgn kwn2 kat MP.. pas isnin tdo bagai nak rak..mcm dunia nih dah xde ari sok sy tdo.. hak3..

Ok.. Esok plak ada test Signal n Network.. dan sy plak bsemangat nak update blog.. merepeklaa pka nih.. huhu.. cowi..cowi..jak agi caye pg blaja yer.. jangan mayah2 tau..nnt cepat tuaa… hik3..

Ermm..korang..korang.. nak tnya sket nih.. korang ada boyfren kan?? Ada girlfren kan?? Selalu klu birthday ke..anniversary ke..atau skadar suka2.. korang bg dia hadiah apa ek?? Hehehe..bkn apa.. saja jer nak mnyebok..

Dulu..msa bincang2 ngan member..member pnah ckp tau, klu bagi hadiah ngan boyfren..jangan bagi baju.. sbb dorg ckp..dorg ckp tau..bkn sy.. dorg ckp nnt “dia” ganti kita mcm dia ganti baju.. btol ke?? Xtau laa.. tp tnya member2 yg dah kapel btahun2,pnah x bg pakwe dorg baju..dorg kate xpnah pon.. tp yg bg bju plak.. clash..sbb curang.. Wallahualam.. hehe

Pas2 ada plak member ckp..jgn bg kasut.. sbb nnt,klu bg kasut..dia lari.. hahaha..mcm lawak pun ada gak.. tp simbolik gak..bg kasut = dia larik.. lari pkai kasut yg kta bagi plak tuh.. hik3..

Satu lg, dorg kata..jgn bg hadiah binatang peliharaan mcm ikan.. sbb ikan klu xjga baik2..nnt cpat mati.. so, nnt hubungan kta pun “mati” gak.. hehee…

Dulu member pnah bgtau..jgn bg brg2 berupa kain..mcm sluar,bju,beg,topi etc.. nnt hubungan kta xkekal lama..

Pas2 ada sorg member pnah bgtau..klu llaki bagi kita hadiah anak patung.. maknanya dia dua hati..means hati dia tbahagi dua.. Dalam erti kata lain,dia ada org lain selain kita.. pas2 kbetulan ada sorg member..boyfren dia bru jer bg hadiah 2 anak patung.. dgn selamba nya member tuh ckp..

“jadi maksudnya,hati dia tbahagi 4 la nih..!!”

Bederai ketawa ktaorg.. hehehe… mcm2 ek.. nak bagi hadiah pun ssah.. bg jelaa hadiah apa2,yg penting niat tuh ikhlas... apa nak jd lpas tuh,nak bpisah ke..bcerai berai ke..tunggang langgang ke.. tuh suma takdir.. Allah dah tetap kan mcm tuh.. mana boleh kta salahkan takdir.. pas2 nak pcaya bnda2 mcm nih..kufur kta nnt..leh rosak aqidah.. so, jgn pcaya sgt bnda2 mcm nih.. tp nak bjaga2 tuh.. bolehlaa kowt.. kowt tauu… hehehe..

P/S: “Jangan Bagi Dia Baju..nnt Dia Tukar Kita Macam Dia Tukar Baju..” Ok..skrg sy dah faham.. No wonder laa bleh jd lpas 2 hari.. hik3..

Kalau sy ambl gmbr...mesti ada PEACE.. =)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...