Wednesday, March 2, 2011

K.A.R.M.A

Assalamualaikum WBT.. hehehe..


Sowi2..agak lma xupdate blog nih.. ek..ek..lma ke??  Sdar2 la diri tuh..bkn ko penah xupdate blog utk 1 sem ke?? hak3.. tu dulu2..zaman2 malas sgt2.. skrg nih pun malas gak..tp ada rajin sket laa.. sket jer tau.. hik3.. 


Tajuk kat atas mcm gempak jer.. Gempak la sgt ek.. hehe..sblm cita sal tajuk, nih habaq nih, sabtu lpas sy ngan 3 org housemate sy melepakkan diri kat MITC.. Ala,mcm la korg xtau..kan ada PC fair kat ctu.. Pas g MITC,ktaorg g Mydin plak.. hehehe.. tp gmbr xbrapa nak byk..sbb xtransfer dr kwn kwn lg.. xpe2..apa yg ada sy share dulu ngan korg ek.. 




ada rm10 jer.. tuh pun pnjam member..

sedikit kegojengan d sini.. abaikan..

Ok..Ok.. skrg kta terbalik kpd topik...eh..eh.. bbalik.. hik3..


KARMA.. apa yg korg faham psal karma?? klu sy..mesti teringat kat FELIX Af duk nyanyi lagu hukum karma sambil buat head beaging.. <--btol ke ejaan?? lantaklaa.. hehee.. 


Karma nih apa yg sy faham adalah hukum alam..lebih kurang mcm kisas.. pembalasan kpd apa yg kta buat.. kalau kta buat baik kat org,nnt org buat baik kat kita..klu kita buat jahat kat org plak.. nnt akan ada org lain yg buat jahat blk kat kita.. kan..kan..?? Lebih kurang mcm what goes around comes around laa.. 


Well, actually post nih d dedicate kan kpd seseorg..tuh pun klu dia terasa laa.. eh, dia ke?? atau dia dan dia?? so utk dua org la ek?? hehehe.. lantak kan jer... 


Sy sbnrnya bkn nak ckp apa, xlama dulu..sy pnah buat silap.. so,as the result..merana teruk jgkla org tuh.. dgr2,lpas apa yg jd..dia trun hampir 20kg dlm 3 bln.. ish3.. jahat tol engko nih pka.. smpai hati ko...! tp xpe,sy dah dpt pun karma sy.. xlma,lpas 4 bln..sy plak yg merana..tp yg heran nya... xtrun2 berat pon.. hak3.. mmg dasar lemak TEPU la dlm bdan nih.. hehehehe..


Masa tuh, bila kebenaran dah tbongkar..sy bru tau,rupa2 nya tnda2 dia dah lma.. cuma sy xperasan..hepp..hepp.. apa sedih2.. sabo pka...sabo.. kira mcm 'DIA' benarkan 'SESEORG' msuk dlm hdup kami laa..and as the time goes by, he fall in love with her.. dan sy tpaksala mndgr lagu sixth sense-tak bisa memilihmu... Well guys,time will reveals the truth.. for sure, i didnt noe why i often clicking on 'older post' when i myself realize that it hurts me..but 1 things,i enjoy reading it..it makes me feel so glad... haha.. apa dah sy mrapu nih.. lalalala..


dan sy ckp kat korg.. Allah klu nak tunjuk blk kejap jer.. dan sy skrg berada d tmpt 'SESEORG' tu.. OMG..!! so skrg, sy akan mnyakitkan org?? oh tidaksss..!! itu bkn sy.. bkn sy.. huhu.. Walaupun kta sering kali dgr,org bckp.. "hari nih hari aku,sok2 ari ko..baru ko tau langit tuh tggi ke rendah" dan "dunia nih bulat,ari nih ko buat aku,nnt org buat ko..ko tau laa.." tp sy xnak mcm tuh.. xnak... nehi..nehi.. klu sy kata sy nak stop kan cycle tuh skrg boleh x?? biar org buat sy..sy xsmpi hati nak buat blk kat org..sbb sy sndiri tau mcmana sakitnya kita bla bnda nih jd.. =(


so,kpd "AWAK".. berhenti sakitkan hati "DIA"... if she is the one that u ever wanted..why now u're in a state of confusion..?? i know, it's all bcos of me right?? let me tell u..im fine with the situation.. so just go ahead with her, take gud care of her.. bcos every second that she has wasting her time crying for u..is going to turn her love down..and by the time that u realize that she is the one.. she already leave u behind..and u'r going to regret it.. and that the price that u had to paid..


and as for me..im happy with my life.. dun u ever dare worry about me..! that a warn.. heehehe... kita hanya kawan..jgn langgar batas tuh.. wlupun pernah sesekali kta menceroboh sempadan "sahabat" tp kita pernah kembali ke bumi yang nyata..dan mnyedari hakikat bahawa "persahabatan" itu sangat indah..


p/s: dunia itu mcm roda.. dan akan sentiasa bputar.. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...