Monday, April 11, 2011

Apa Kata Hati?


Demi semua yang aku jalani bersamamu..kuingin kau jadi milikku..kuingin kau disampingku..tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta..dan hanya dirimu yang bisa membawa syurga dalam hatiku..



Haa..kalau korg bkak blog nih.. mesti dgr lagu nih kan?? best x lagu nih?? best kaaaann??!! Saya sndiri pun terbuai2 jgk dgr lagu nih.. hik3.. 

Alkisah... Maka bermula laa sebuah kisah.. 

For the past few month..rmai member2 tnya psl status kat FB saya yg byk d tujukan kpd sesorg.. Sape seseorang tuh?? Itu kita tak tau yerr... hik3.. Tapi..tapi.. nih nak wish kat dia nih..

HAPPY 23rd BIRTHDAY..
May joy and happiness always be with us.. InsyaAllah.. 

Okay.. Hati..Ooo Hati.. Susah kan kalau bcakap psl hati.. 

Tula saya prefer bermain2 dgn lagu.. kadang2 snang nak mnyampaikan mesej melalui lagu..dgn DIA pun byk gak bermain2 dgn lagu.. 

Sebelum rapat ngan dia.. lagu nih mmg tiap2 hari kat playlist saya.. bkn stakat playlist..kat hp, blog dan merata2.. hehe..  *sila tekan Ctrl + klik gmbr utk dgr lagu..*



Pas2 ntah mcmana ntah leh rapat ngan dia.. *rapat kerr??* erkk.. no komen.. hik3..bila dah rapat, tba2 terzahir laa lagu d bawah nih...


Suatu masa dulu.. something happen..sbnrnya smpi skrg pun saya xsure apa yg terjadi..mgkn tau tp ntahlaa.. yg pasti "RASA ITU" ada berkurang sikit.. apa org kata?? PASRAH..? mgkn tulaa yg tjadi kot.. maka tersurat laa lagu nih...



Tak berapa lama lpas tuh..keadaan jd mcm biasa semula..ktaorg g tgk Hikayat Merong Mahawangsa..pas2 member2 kata Merong ada iras dia.. *erkk.. celah mana..xtaulaa  hik3... tba2 teringat insiden sblm masuk panggung.. tnya dia..

Afiqah mmg nma sbenar : a*** aggp ika mcm adik a*** jgk ka??
A*** bukan nama sbnar: eh..ndalaa.. Ika lain.. *smbl mata dia tgk tiket wyg yg tgh dia renyukkan..
Afiqah mmg nma sbenar : apa yg lain..? cuba pandang ika dulu.. bgtau ika..apa yg lain..
A*** bukan nama sbnar: *pndang kejap dlm 3 saat pas2 pndang balik tiket* haa..dah pndang..
Afiqah mmg nma sbenar : aik...kejap jgk.. cuba pndang ika..bgatu ika yg a*** aggp ika nih mcmana..?
A*** bukan nama sbnar: a*** aggp ika..bkn mcm adik a***.. Ika lain.. nntlaa a*** msg bgtau d henpon.. *dah xrupa tiket dah tiket wyg tuh aku nengoknya....
Afiqah mmg nma sbenar : knapa di kasi renyuk tiket tuh..?? marah ka d suruh blnja tiket..?? hahaha.. 
A*** bukan nama sbnar: ehhh..xdaa laa.. *smbl tgnnya mluruskan balik lipatan2 tiket yg dia dah renyukkan..
Afiqah mmg nma sbenar : Mira..Liyaa.. ko tgk nih.. dia maluu..blushing.. hahaha..


Seriusly..klu teringat kejadian tuh.. mesti tersenyum sorg2.. xpenah tgk org blushing mcm dia.. hehehe.. tp mcm biasa..lpas tuh saya dlm dilemma lg.. *dilemma ke?? erkk.. kdg2 ssah nak faham org yg xrsa nak luahkan perasaan dia.. dia suka ka..dia marah ka..dia benci ka.. suma sy xsure.. 


dia suka aku ka?? tp napa dia xmsg aku..? Oo..mgkn dia bz..byk keja.. *bermonolog sendiri..*




Pastu ktaorg senyap balik.. saya tunggu dia msg saya..dia plak tunggu saya msg dia.. until one day..tba2 dapat msg mcm nih dr dia.. tiada angin tiada ribut..



Sejak tuh..trus rasa mcm.. Okai fine..! Dia xnak ngan aku.. huk3 :'( Selalu nmpk nama dia kalau tgh online Skype..Facebook.. apa jer update yg dia buat..saya mesti klik icon "like" tuh..dgn harapan dia tau yg saya sdg online.. tp hampa...sumanya ibarat mendail number dan voicemail jawap.. "you have reach the voicemailbox for the number bla..bla.."  :'(


Sehingga laaa..


Time birthday dia.. saya kol..okay, dia sgt marah.. sampai saya pun nangis.. sedih taauuu.. dia xpenah marah saya.. huk3.. tapi lagi sedih bila dia cakap...


'kalau boleh putar balik masa..dia xnak kenal dgn saya..dia xnak rapat ngan saya..rapat smpi dia boleh sayang saya..sampai dia boleh jatuh cinta dengan saya.."


pas2 bila saya tanya kenapa..


"tak nampak ka orang mcmana skrg..? Tak nampak ka gmbr org masa Anugerah Dekan..? Dekan kot yg bdiri sebelah org..tp tgklaa org mcmana..dengan kolar baju xbetol.. tgklaa necktie org..mcm org xterurus nih.. Suma nih pasal Ika laa.." 


*erkk.. Sumpah.. Rasa mcm mau tgelak pun ada.. hahaha.. 


Awak.. Lagu nih utk awak yer.. Saya janji saya akan jaga Hati Awak Baik-Baik..





P/S: I Love You.. ^__^




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...