Tuesday, May 31, 2011

Andai Kau Tahu..

aku tahu..aku tidak secantik Siti Sarah.. 
aku tahu aku tidak sekaya dan setabah Saidatina Khadijah.
aku juga tidak setaat Zinnirah..atau Rabiatul Adawiyah..
tidak sesetia Ainul Mardhiah..
aku juga tidak semulia Siti Aminah..
tidak juga sebijak Siti Aisya..
maka dengan itu kau mempunyai byk pilihan lain..

tiada apa yg mampu aku berikan melainkan..
sepotong doa agar kau sentiasa sihat dan berada dalam keimanan..
dalam setiap hari yg berlalu,bibirku sentiasa membisikkan namamu..
walaupun dalam setiap setiap relung nafasku sentiasa mengingati Allah Taala.
dan dalam setiap tidur malamku sentiasa mimpikan kamu..
walau kadang2 aku terjaga dengan linangan air mata..
namun hakikatnya..kebenaran dalam setiap gelak dan tawa ku..
adalah tangisan pilu kerana sesungguhnya aku sgt merindui kamu..

jgn terus-terusan menduga hatiku..
walau aku nmpk tabah namun hakikatnya..
hati aku serapuh kelopak mawar yg akan gugur tatkala disapa badai..
hati ku juga serapuh kristal yang akan pecah andai jatuh ke lantai..
walaupun setiap hari ku sunyi..tapi aku masih d sini..
terus menanti sehingga mentari itu menjelma lagi..
maka dengan itu..
belum sampai waktunya lagi utk aku pasrah..
kerana aku tidak mahu menjadi manusia munafiq
yang memungkiri janjinya..
dan sesungguhnya "rasa" itu akan terus abadi dalam hati ini..
insyaAllah..



p/s: i'm the girl that smile and laugh in front of you.. even though deep inside my heart i'm crying and dying slowly day by day..u can call me pathetic, loser or anything else..because u just know my name..but u dont know my story..

Sunday, May 29, 2011

Kantoi Sudah...

Assalamualaikum WBT.. hehehe... dlm msa kurang 24jam.. 3 kali dah nih update blog.. nmpk sgt nih xda keja.. ha3.. eh,silap..!! kna buat Happy versi Jambu.. huuu...huuuu.... :( 

Awak..eh, Kamu.. eh,silap.. Korang penah x tkantoi ngan pakwe korg..? klu x pun.. Pakwe korg penah x tkantoi ngan korg..? hihihi...



Al-Kisah.. Thoyiiib.... 

1. Kisah nih kisah sorg member.. Pakwe dia beria2 ckp xde Facebook..mcm2 alasan laa yg dia buat.. xminat laa..xda masa laa.. dan2 jer.. :p Tba2 sorg kwn kpd member nih slamber sound member.. "eh, Minah..asal ko xfren ngan Awang kat FB..? dan napa Awang 'in a relationship' dgn Lina plak..?? Lina tuh sape..??" erkk.. Paang..!  Rasa mcm batu hempap kepala lak.. 

2. Korg bygkan..tgh2 korg drive, berhentilaa kat traffic light sbb lampu merah.. apa yg org biasa buat klu berhenti kat traffic light..? Mestila usha driver kat sblh kan..? lagi klu kena traffic light MITC.. 199 xbegerak tuh... tba.. "eh..mcm knal jer org kat sblh nih..? ehhh... nih c Awang nih..td ckp demam..tp siapa sblh dia tuh..?" :'(  dan bla nombor kat skrin tuh tnjuk 1..0.. korg apa lg,msuk gear, tkan mnyak..trus pecut 100km/j..!

3. Klu sblm nih kantoi kat FB.. nih plak, kantoi kat blog.. erkk.. dan2 aku cinta kau For The Rest Of My Life.. tp bla korg Google nma skendel dia..jmpa blog skendel dia.. konon kawan..teman tp mesra.. tau2 Madu korg tuh.. kat blog dia siap ada gmbr Awang plak,caption gmbr 'KesayanganKu'.. ada banner Daisypath lg.. 'We have been together for bla..bla..' erkk.. trus tba2 rasa mcm nak terjun KB Mall kan..?? 

4. Yess..! Ari nih nak kuar ngan akak nih..akak blnja.. 
Destination: Mid Valley Megamall.. 
Objective: Shopping + Makan.. 
Hipotesis : It's gonna be a Great Day..! 
dah korg penat2 shopping..korg pun pg laa mkn.. order laa Air Limau panas..sbb sakit tekak.. sembang2 smbl gelak sakan ngan akak.. secara xsngaja, tpandang meja sblh korg.. "ehh..mamat nih..mcm c Awang plak dr blakang.. jap3..baju tuh baju yg aku bg c Awang time bday dia.. Ooo..ckp ada kerja.. rupa2nya nih plak kerja dia.." Apa lg c Minah nih.. ambl Limau panas tuh..simbah kat c Awang.. seb bek 1 gelas jak.. klu x,dgn c Lina skali mandi Air Limau.. hik3..
Kesimpulan: Hipotesis tidak d terima.. 

5. Haa.. Al-kisah.. Selama bbulan2 korg kuar ngan Boyfriend korg..ada jer org asyik kol Boyfriend korg nih.. Nama caller tuh.. "Panggilan Tabligh" Yelaa..boyfriend korang kan AJK Pusat Islam.. Pas2 boyfriend korg pun malas nak agkt..kang xpasal2 kna pggl lak.. So,dia pun abaikan laa.. Tuhan klu nak tunjuk kejap jer..tba2 satu hari..tgh2 tgk wyg.. dtg sms dr "Panggilan Tabligh" nih.. Korg pun tanpa syak wasangka pun bukak laa.. 
"abang..baby rindu kan abang.. :("
What The ****..!!!


P/S: saya gurau2 jer tau.. jgn marah.. :))

Saturday, May 28, 2011

10 Days..10 Things..

Assalamualaikum.. hehehe..


Nmpk kwn baik saya, Syafyka post psl bnda nih.. So tba2 rasa terminat plak nak main.. jum kawan2.. kita main 10 days, 10 Things.. :)


day one : 10 things about you

day two : 10 things you love
day three : 10 things you hate
day four : 10 things you want to say to one person
day five : 10 wishes
day six : 10 items you can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of your favourite songs
day nine : 10 ways to win your heart
day ten : 10 final words

Tuesday, May 24, 2011

I Love You Just The Way You Are..

Assalamualaikum W.B.T..
Dah masuk 3 mggu.. Sedih sgt cuti nih.. Kadang2 jer dapat msg..kol pun kdg2.. 
Rindu sgt nih.. huhuhu.. Boleh ke tahan 4 bulan mcm nih..? :(

Ok..nih laa Projek Juta2 saya.. :) 
















P/S: Sori.. Lukisan Buruk.. :p

Thursday, May 12, 2011

Dreamweaver CS4..

Selamat Hari Khamis..!


Baru jer habis final ari sabtu lepas.. Dan2 jer ari Isnin trus start Amalan Kejuruteraan.. 1st day..1week AK ktaorg msuk Fakulti Teknologi Maklumat dan Komunikasi.. Study Dreamweaver untuk 3 hari..  Tapi serius..! Dreamweaver nih enjoy gak blaja.. blaja buat web.. At the end of the study,ktaorg kna divide into 3 person per group n kna develop satu projek.. Best2 dapat fasi yg agak best.. Marhazk <---bleh klik klu nak g web dia ek..

Ok..Ok.. Psl projek tuh.. nih cdangan dr bdak group..buat web yg mnta org vote best movie in 2011 yg ktaorg dah shortlisted kan.. So..nih aar rupa web yg ktaorg dah develop.. (^__^)

tab home

tab movie..

tab review..

Haa..yg kat bawah nih..lecturer tnya.. "kalau tak vote.. tekan butang 'Submit'.. Jadi apa.?" jwapan dia.. jd mcm kat bawah.. hahahaha...


nmpk sgt web saya nih merepek.. hak3..
p/s: Esok pg FPTT.. xtaulaa kenapa ada rsa mcm AK lepas nih xbrapa nak best.. kat FTMK laa paling best + enjoy.. 

Thursday, May 5, 2011

Kalau Sayang..Kenapa Menyakitkan..??

Selamat Pagi Sumer.. 

Saya tersangat2 cemburu melihat kamu..kamu dan kamu yang dah abis paper..!! Apa kes nih dah abis paper..?! Ini tidak adil.. dan cemburu semakin meluap2 bila turun kat bawah dan tnampak kotak serta beg bersepah2 kat bawah tuh.. Of fine~ korang dah bleh balik umah ek?? Korang nak balik..balik jerlaa..ada aku kisah..?? <----cemburu meluap2 nih.. (^__^)


Al-Kisah..

Hari tuh duk2 sembang2 ngan rumet tercinta.. byk gak yg ktaorg sembangkan.. al-maklumalaa..kalau ktaorg dah buka mulut..mmg smpi ke subuh xkan abis ceritanya.. cerita pnya cerita..tba2 rumet timbulkan satu persoalan..
Kalau Sayang..Kenapa Menyakitkan..??
Betul..cakap sayang tapi kenapa perlu menyakitkan..? kenapa perlu melukakan..? dan kalau dah sakit..kenapa perlu bertahan..? kenapa masih mampu tersenyum..? sebab sayang jgk kan..? sayang = sakit = sayang = sakit dan ayat nih akan terus berputar..dan berpusing dan turun dan naik sebab dunia nih pun berputar jgk.. what comes around goes around.. <---apa ntah minah nih merepek..abaikan...


Kalau seorang suami tuh sayang dengan isteri dia..sayang dengan keluarga dia.. kenapa perlu ada orang ketiga..? bila dah kantoi ada org ketiga..kenapa bila isteri mnta cerai, si suami xnak pulak..?? saya tau..saya tau.. Cerai adalah perkara halal yg paling dibenci oleh Allah SWT..tp satu xcukup ke? xbersyukur ka dgn nikmat yg Allah dah beri..? kenapa perlu tamak..? kenapa perlu beristeri dua,tiga kalau satu pun tak terjaga..? Takkan seseorang lelaki itu masuk syurga,slagi keluarga dia tidak jejak syurga..berat tanggungjawab seorang suami.. xtakut ke berjalan tempang d titian siratul mustakim sbb xmampu nak berlaku adil dengan isteri2 kamu..? 


Kalau seseorang lelaki tuh sayangkan kekasih dia..? kenapa perlu ada orang lain dalam hidup dia..? kenapa perlu ada adik angkat..kakak angkat..girlfren angkat..kawan angkat..skendel angkat pastu terangkat2.. Yg si kekasih pun satu...kalau dah asyik berendam air mata..kenapa perlu terus2an setia dan menyayangi..?? kenapa xtinggal kan jer..?? sebab hati dah sayang.. dan kalau nak bermain dengan perasaan nih memang rumit.. tapi kalau kita dah sayang..kita harus berani untuk melepaskan..sebab dia bukan hak milik muthlak kita.. tapi mampu ka kita mau melepaskan..? cuba tanya diri sendiri.. mampukah aku nak lepaskan dia pergi setelah bertahun2 kami bersama..?? don't take anything for granted.. suma tuh milik Allah..Allah bagi 'rasa' itu dan bila2 masa Allah boleh tarik balik..tak siapa mampu halang..




Sedangkan lidah lagi tergigit..ini plak kita sesama manusia.. Dalam kita berkawan, mesti ada yang terkecik hati..terasa dan tersentap di mana2 yg xpatut.. tapi kenapa 'RASA" tuh perlu di simpan di dalam hati..?? kenapa perlu di simpan kemas dalam diri..?? kenapa kita xmampu untuk forgive and forget..?? susah sangat ke nak ckp "saya minta maaf" atau "i'm so sorry.."..?? kenapa rasa ego tuh perlu ada dalam diri..? ego yang menggunung, lambat laun akan memakan diri..sampai mana kita mampu pikul ego kita..? xkan kita dah lupa suma kenangan yang dah tercipta bersama..? saya xpasti dengan orang lain.. tapi kalau saya, dont dwell to much about the past,there's tommorrow to thought of.. just let it goes with the flow..because time will heal the wound and no matter what will happen,friendship will always last forever..so,take your time..hug your friend and said you were sorry about what happen.. and you will never believe what a forgiveness can do for you and your soul.. (^__^)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...