Thursday, May 5, 2011

Kalau Sayang..Kenapa Menyakitkan..??

Selamat Pagi Sumer.. 

Saya tersangat2 cemburu melihat kamu..kamu dan kamu yang dah abis paper..!! Apa kes nih dah abis paper..?! Ini tidak adil.. dan cemburu semakin meluap2 bila turun kat bawah dan tnampak kotak serta beg bersepah2 kat bawah tuh.. Of fine~ korang dah bleh balik umah ek?? Korang nak balik..balik jerlaa..ada aku kisah..?? <----cemburu meluap2 nih.. (^__^)


Al-Kisah..

Hari tuh duk2 sembang2 ngan rumet tercinta.. byk gak yg ktaorg sembangkan.. al-maklumalaa..kalau ktaorg dah buka mulut..mmg smpi ke subuh xkan abis ceritanya.. cerita pnya cerita..tba2 rumet timbulkan satu persoalan..
Kalau Sayang..Kenapa Menyakitkan..??
Betul..cakap sayang tapi kenapa perlu menyakitkan..? kenapa perlu melukakan..? dan kalau dah sakit..kenapa perlu bertahan..? kenapa masih mampu tersenyum..? sebab sayang jgk kan..? sayang = sakit = sayang = sakit dan ayat nih akan terus berputar..dan berpusing dan turun dan naik sebab dunia nih pun berputar jgk.. what comes around goes around.. <---apa ntah minah nih merepek..abaikan...


Kalau seorang suami tuh sayang dengan isteri dia..sayang dengan keluarga dia.. kenapa perlu ada orang ketiga..? bila dah kantoi ada org ketiga..kenapa bila isteri mnta cerai, si suami xnak pulak..?? saya tau..saya tau.. Cerai adalah perkara halal yg paling dibenci oleh Allah SWT..tp satu xcukup ke? xbersyukur ka dgn nikmat yg Allah dah beri..? kenapa perlu tamak..? kenapa perlu beristeri dua,tiga kalau satu pun tak terjaga..? Takkan seseorang lelaki itu masuk syurga,slagi keluarga dia tidak jejak syurga..berat tanggungjawab seorang suami.. xtakut ke berjalan tempang d titian siratul mustakim sbb xmampu nak berlaku adil dengan isteri2 kamu..? 


Kalau seseorang lelaki tuh sayangkan kekasih dia..? kenapa perlu ada orang lain dalam hidup dia..? kenapa perlu ada adik angkat..kakak angkat..girlfren angkat..kawan angkat..skendel angkat pastu terangkat2.. Yg si kekasih pun satu...kalau dah asyik berendam air mata..kenapa perlu terus2an setia dan menyayangi..?? kenapa xtinggal kan jer..?? sebab hati dah sayang.. dan kalau nak bermain dengan perasaan nih memang rumit.. tapi kalau kita dah sayang..kita harus berani untuk melepaskan..sebab dia bukan hak milik muthlak kita.. tapi mampu ka kita mau melepaskan..? cuba tanya diri sendiri.. mampukah aku nak lepaskan dia pergi setelah bertahun2 kami bersama..?? don't take anything for granted.. suma tuh milik Allah..Allah bagi 'rasa' itu dan bila2 masa Allah boleh tarik balik..tak siapa mampu halang..




Sedangkan lidah lagi tergigit..ini plak kita sesama manusia.. Dalam kita berkawan, mesti ada yang terkecik hati..terasa dan tersentap di mana2 yg xpatut.. tapi kenapa 'RASA" tuh perlu di simpan di dalam hati..?? kenapa perlu di simpan kemas dalam diri..?? kenapa kita xmampu untuk forgive and forget..?? susah sangat ke nak ckp "saya minta maaf" atau "i'm so sorry.."..?? kenapa rasa ego tuh perlu ada dalam diri..? ego yang menggunung, lambat laun akan memakan diri..sampai mana kita mampu pikul ego kita..? xkan kita dah lupa suma kenangan yang dah tercipta bersama..? saya xpasti dengan orang lain.. tapi kalau saya, dont dwell to much about the past,there's tommorrow to thought of.. just let it goes with the flow..because time will heal the wound and no matter what will happen,friendship will always last forever..so,take your time..hug your friend and said you were sorry about what happen.. and you will never believe what a forgiveness can do for you and your soul.. (^__^)



2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...