Thursday, June 30, 2011

L.I.F.E

Assalamualaikum.. Hai Korang..! Sihat tak..? Dah makan..? Dah agak lama jgak ek xupdate blog nih.. dah bsawang2.. ish3.. teruk3.. 


Hurm..Kawan2 slalu tegur..Napa blog nih jiwang sangat..? Asyik2 ckp psal cinta.. Lagu pun jiwang2.. Ko nih mmg xda bnda lain mau buat selain daripada berjiwang ka Pka..? And u noe wut..? Nih blog saya..tpulang laa nak tulis apa kat blog nih kan..? 


Tapi2 kan..rasanya bkn slalu pun ckp psl cinta.. ada jgk saya cerita pasal hidup saya..contohnya di SINI..SINI.. dan yang paling lucu adalah SINI..

Dan hari nih.. saya nak bercakap pasal K.E.H.I.D.U.P.AN atau dalam bahasa omputehnya.. L.I.F.E... 


Dalam hidup nih, byk bnda yang kita tidak duga akan terjadi pada kita..sometimes things are not going to turn the way we want it to be or the way it shud be.. but believe me, no matter what happening in ur life..there's gonna be a reasons why that things happen..mcm quote yg kita slalu dgr.. Allah hilangkan matahari dan turunkan hujan sbb lepas hujan reda..pelangi akan muncul d langit.. dan kita pasti tersenyum melihat keindahan pelangi.. :)


Dalam hidup nih, hukum alam tuh pasti.. kalau pd hari ini kita buat buat sesuatu pada seseorang..suatu masa nnt, org akan buat sesuatu pada kita.. yup..! bnda nih mmg saya sntiasa pegang.. sbb saya tau dan percaya bnda nih akan sentiasa berputar.. what goes around,comes around.. orang slalu cakap karma..? qisas..? tp yg saya percaya..kalau hari nih kita sakitkan hati org..esok hati kita akan sakit 10x ganda lg teruk dr apa yg kita dah bg kat orang.. so,start being nice to everyone..and u'll get more in return.. :)


Kadang2 dalam hidup nih.. kita slalu buat salah.. bila sesuatu bnda terjadi dgn kita..kita akan cuba carik org utk kita letakkan papan tanda GUILTY tuh..and when we are about to run out of people..we are going to blame the situation.. but instead of all that..me, you and all of us know that.. sebenarnya diri kita sendiri yang bsalah.. dalam hati kita..kita sentiasa tau.. cuma EGO tuh yg tidak mbenarkan kita mngaku salah sendiri.. C'monlaa.. sampai bila mau mnipu diri sendiri..? 



dan dalam hidup nih.. kita akan sentiasa berhadapan dgn keKECEWAan..keSAKITan.. sampai satu tahap..kekecewaan dan kesakitan ini akan merubah diri kita menjadi lebih tabah.. tabah atau kebal dgn mna2 kesakitan..? sampai satu tahap kita sdah xkisah dgn apa yg akan terjadi dengan hidup kita.. dan xkira mcmana sakitnya org buat kita..kita masih boleh tersenyum.. sbb dalam hati kita akan berbisik.. kau xkan tau mcmana aku dah jalani hidup aku slama nih..byk bnda yg kau xkan percaya kalau aku cerita..stakat apa yg kau buat dgn aku,xkan bbekas dgn aku..aku hnya akan aggp apa yg kau buat sbagai budak2 bru mau mbesar mau knal erti hidup.. so, aku hnya akan biarkan kau bseronok dgn hidup kau.. tp beringatlaa sayang..hidup nih tidak akan selalu indah..sbb Hapily Ever After tuh hanya wujud dalam Fairy Tale.. :)


Life is an opportunity, benefit from it. Life is beauty, admire it. Life is a dream, realize it. Life is a challenge, meet it. Life is a game, play it. Life is a promise, fulfill it. Life is sorrow, overcome it. Life is a song, sing it. Life is a struggle, accept it. Life is an adventure, dare it.Life is too precious, do not destroy it. Life is life, fight for it." 

Thursday, June 9, 2011

F.R.U.S.T.R.A.T.I.O.N

Assalamualaikum WBT.. 
Hai korang..! Lama plak xmerepek2 kat sini ek..?? Macam2 jadi..jauh saya bawak diri.. Yup..jauh sangat2..seb bek xsmpi Sabah lagi... hik3.. 

Al-Kisah...Thoyib..

Korang penah tak bdepan ngan insiden nih.. 

Someone posted something on ur bf pnya wall..then it makes u wondering..is there anything happen between them..?? So,korang ngan rasa curigawati yg mlampau batas pun popup chat ngan someone tuh.. the conversation is almost like this..

Korang: Assalamualaikum..may I asked u something..?
Someone: Waalaikumsalam.. Yes..what's that..??
Korang: May I know,what is ur relationship with Awang..?
Someone: Ooo.. he is my boyfriend.. 
Korang: What..?? Pardon me..but he is my boyfriend too..  <--its kinda funny here.. :D
Someone: but we have been together for almost a year..
Korang: ::Checkmate::

bila kita dgr cerita mcm nih..rasa mcm lucu kan..? just imagine the situation.. haha.. but for those yg bdepan dgn bnda nih.. there is no such thing yg kita boleh cakap LUCU.. siapa yg bdepan dgn situasi nih..mesti rsa seram sejuk satu badan..mesti rsa sejuk2 hujung2 jari..lemah satu badan..lutut tketar2..kalau nak pijak lantai tuh..mesti rsa mcm xjejak kaki jer.. ::believe me..i'm expert in it::

bila bnda nih semua dah jadi..mesti korang rasa FRUST kan?? of course laa frust..someone that ur love..trust him with all ur heart..tba2 buat mcm nih kat korang.. tp korang ada fikir x tentang pihak yg d sebelah sna..? rsanya..dia lagi kecewa kan..? bila sparuh dari jiwa kita bagai direntap oleh sesuatu..kita kna tau yg ada seseorg yang sepnuh jiwa dia direntap kerana perbuatan kita.. one thing for sure.. I'm So Sorry.. I did'nt meant to hurt you..

tolong jgn ckp yg saya xfaham apa yg kamu rsa.. yeah.. i'm talking to you..! "Alaa..ko xkan tau mcmana aku rsa..ko xtau mcmana kecewanya aku.." hurmm..dont u ever dare talk about frustation with me.. sblm ko tau apa maksud FRUST..aku rsa aku dah lama kebal ngan perasaan tuh..dah xda effect dah semua tuh dgn aku..dduk bawah shower smpi 2-3 jam..jalan sorang2,jauh2 smpi ko pun dah xtau ko kat ner..dduk dalam bilik gelap utk smggu..xmkn xtido..smpi saiz kasut trun 2 saiz dlm msa 2 mggu.. and the worst part is when u trying to commit suicide.. Astagfirullah al-azim.. pendeknya akal manusia kan?? bila nafsu menguasai akal dan bila manusia bertindak mengikut perasaan.. hukum Allah kita mainkan..sampaikan kita lupa apa yang haram dan halal.. apa dosa..apa pahala.. lupa d mna syurga d mna neraka.. 

macam apa yg aku slalu ckp sblm nih.. dont take anything for granted.. rasa cinta yg Allah bagi kat kita tu hanya pinjaman..bila Allah bagi pnjam,bila2 msa Allah boleh tarik balik.. jangan kita bercinta bagai nak rak smpi kita lupa yang cinta hakiki tuh sbnrnya cinta kpd Allah SWT.. 


P/S: u'll blame everyone for what ur 1st love done..as we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let you down probably will and you will have your heart broken probably more than once and it's harder every time..you'll break hearts too, so remember how it felt when yours was broken....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...