Saturday, March 15, 2014

Thanks for the memories, friendship and love..

Assalammulaikum WBT..

its been almost a year since last update in this blog.. its not like nothing interesting happened in my life..it just i've been a lil bit bz in this past year..bz with my last year of study..final year project, job hunting, graduation day and first work experience..

ececeh.. mukadimah konon nak buat in english..tp english broken xsdar diri.. entry ini di tulis saat saya sah bgelar penganggur terhornat stelah 3bulan bkerja d Parkson Sunway Pyramid as Customer Service Supervisor..

Spanjang 3bulan berada d sini,seriously baru sedar yg sbenarnya tidak mudah nak dduk d meja c.service.. suma org akan sgka,

            "Ooo, kerja c.s.. snang jer la.. agkt2 fon je.."
            "Kerja cs.. dduk goyang kaki jer.."

Sbenarnya..mula2 sy pun sgka mcm tu.. thats why sy apply kerja nih.. tp sbnrya, hanya org yg krja c.service je yg tau mcmana stressnya dduk d meja c.service.. lagi2 org mcm sy nih, blajar bidang lain..msa blajar duk menghadap coding java, c, c++ etc.. pendek kata menghadap computer..mesin.. tau2 bla kerja,kena menghadap org.. org yg ada mcm2 perangai.. spjg 3bln mcm2 pernah jadi.. menangis pernah.. marah pernah.. mnyampah pernah.. even gelak smpai tgolek2 pun pernah..

tp org kata.. itu semua pengalaman.. and some people said "experience is the best teacher"..

bberapa hari terakhir tu..rsa hiba sgt2 mmg mula2 rasa mcm xsabar nak berhenti..nak tukar kerja lain sbb rsa sgt2 pnat bkerja..tp jauh d sudut hati..rsa sayang sgt2 dgn org yg ada d situ..kwn2 yg kta knal d situ..kwn2 yg byk ajar kita..kwn2 yg jaga kita..kwn2 yg sggup tadah telinga kna marah sbb salah yg kita buat dan kdg2 terpikir.. akan jmpa ke kwn2 mcm ni d tmpt baru nnt..?

apa yg kita akan dpt mgkn tak sama dgn apa yg kita tgglkan..tp insyaAllah kita akan dpt yg lebih baik..


Kak Erin "Thanx akak sbb byk ajar fika spjg fika krja sini.. fika mnta maaf kalau fika prnah buat akak kecik hati.. xbuat kerja dgn btol..fika tau fika xreti sgt buat kerja..tp fika dah buat sbaik mgkn msa fika kerja under akak.. thanx sbb tlong carikkn voucher yg missing.. fika doakn akak bahagia dunia akhirat yer.. "

Nazzlan "Nazz..terima kasih tau sbb jaga aku dr hari pertama aku kerja smpi hari terakhir.. pg2 baca msg ko..aku rsa tharu sgt2.. serius aku xkan lupa apa yg kta lalui sama2.. aku xkan lupa aktiviti kita msa kita rehat..pusing2 pyramid usha prmpn yg comel2.. haha.. thanx teman aku blk tiap2 mlm.. thanx utk farewell party ko buat utk aku.. ko jaga diri baik2 tau.. hidup jgn fikir mau enjoy jak yaa.. fikir msa depan.. sayang ko lebih..!"

Aidid " haaa.. Syarif Aidid.. time akak dah nk benti bru nak msuk keje.. cubala msuk time CNY aritu.. merasa gak sakit2 pingang ngan kami.. hihi.. Aidid lpas nih dduk UK tu jgn lupa kat ktaorg kat sini plak.. blaja rajin2 tau.. kan nak bkak Edickstick Ltd Company..? Nnt jemput akak jd engineer kat scompany aidid tau..!! p/s: jgn kuat buli ardila.. akak rotan kang..!"

Ardila " Good luck result SPM kluar 20hb nih.. nnt jgn lupa msg akak tau.. tgh kuarantin ke.. result gempak ke.. semua kna msg akak.. apa2 pun ardila buat lpas nih.. akak tau ardila boleh berjaya.. jaga2 voucher tu.. xmau dah pasni missing ke..short ke.. dr byr voucher tu baik smpan duit tu utk msuk U.. thanks sbb byk tlong akak.. akak ingat lg ada satu hari tu..hari ahad, akak sorg2.. nasib baik ardila masuk awal.. mcm ardila tau2 je kn..? p/s: sabar jela layan abg aidid tu..dia mmg sengal2 ubi sket.. hihi.. "


Malathi "Masa mula2 i masuk..u slalu ckp kasar2 dgn i.. mula2 i ingat u tak suka i.. tp lama2 i sedar..yg u garang sbb u nak ajar i..latih i jgn buat salah..sbb klu i buat salah..semua org akan terlibat.. Thanx sbb sudi jadi kwn i.. i harap lpas ni kta dpt luangkan masa sma2 even kta dah xkerja sama.. i hrap u berjaya dlm hidup u.. jgn rsau.. i tau u boleh.. :) "

Sasha " Sasha..thanx sbb jadi adik akak.. even kejap je dpt kerja ngan sasha..tp akak hrp sasha bleh jd adik akak smpi bila2.. gud luck tau dgn SPM thun nih.. blaja sungguh2..jgn kuat main.. jgn kuat msg ngan Afiq.. hihihi.. ada masa akak blnja mkn yer.. "

Kak Ros " akak.. maaf xde gmbr ngan akak.. xsmpat nak ambl gmbr ngan akak.. maaf yer kak klu slama kta kerja sma..fika prnah sakitkn hati akak.. fika nih jenis xbrapa nak peramah sgt.. tp fika xsombong tau.. fika cuma segan je.. thanx yer aritu bg tumpang keta msa kta pg training.. pjg umur, murah rezeki.. kta jmpa lg yer.. "

Wan Syahiran " Wan.. maaf sbb xde gmbr dgn wan.. thanx wan sbb byk tlong fika slama fika krja sini.. byk tman fika..byk bg nasihat.. fika mnta maaf klu fika prnah sakitkn hati wan.. fika doakan wan berjaya dunia akhirat.. wan jgn putus asa yer.. ingat pesan fika.. kta xmampu nak puaskan hati semua pihak.. kta buat stakat yg kta mampu jer.. :) "



Yuliza "Yully..akak mnta maaf tau klu spjg kerja dgn akak..akak pernah buat yully kecik hati.. akak harap lpas nih kta xlost contact.. akak ada jer dkt2 cni..ada msa kta kluar sma2 yer.. yully muda lg.. blajar sungguh2 tau.. xmau pikir sgt bnda2 yg remeh temeh.. syg yully sgt2.. :)

Syafiqa " Iqa.. thanx sbb sggup tggung risiko aritu tlong akak antar borang bnuslink.. maaf tau klu akak prnah mnyusahkn iqa.. lpas abis practical nih..nnt dah blk blaja.. blaja sungguh2 yer.. ingat mak ayah..jgn main2.. akak tau iqa kuat bgurau..tp akak tau iqa boleh buat kerja.. caiyok2.. xlama lg dah kn abis praktikal..? "

Afiq " Afiq..Afiqah.. huahua.. di Malaysia pgglnya wrapping..di Indonesia pgglnya bungkus... haha.. smpai bila2 akak akan ingat bnda tu.. afiq lpas nih dah blk blaja..xmau nakal2 lg yer.. jgn kuat langgar peraturan.. blaja rajin2.. jgn kacau sangat si sasha tu.. dia tu dah nak SPM.. hehe.. thanx yer afiq sbb byk tlong akak.. thanx sbb hormat akak wlupun akak nih rendah..xnmpk mcm kkak pun.. :P nnt ada msa kta lepak lg yer.. akak ada dkt2 sini jer.."



The best part of memories is making them.. n i will cherish everything about each an everyone of u.. people change..things end..but no matter what happened.. memories last forever.. thanx for the memories, friendship and love...                   With love, Afiqah Salleh..  




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...